Banjaluka

Cvijanovićeva u posjeti Dentalnoj klinici Medicinskog fakulteta

  • 01.10.2020. 19:02

Kroz saradnju naših medicinskih fakulteta i dentalnih klinika, napravićemo sveobuhvatni program zaštite oralnog zdravlja trudnica i predškolske djece - poručila je predsjednica Republike Srpske, nakon posjete Dentalnoj klinici banjalučkog Medicinskog fakulteta, kojoj je kabinet predsjednika donirao 100.000 KM vrijednu opremu. Željka Cvijanović podsjeća da ovo nije jedina donacija njenog kabineta u oblasti dentalnog zdravlja.

"Paralelno sa ovim projektom, bila je tu još i podrška Domu zdravlja Banja Luka, takođe za nabavku stolice i opreme, i svega što je neophodno, sa ciljem da pojačamo našu svijest i potrebu, ali i uslugu, kad je u pitanju zaštita oralnog zdravlja djece prevashodno, ali isto tako naravno našeg stanovništva", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Donacija je iskorištena za kupovinu stomatoloških stolica i specijalnu dodatnu opremu. U adaptiranom prostoru, naši specijalisti, ljekari i nastavni kadar svakodnevno rade na zdravstvenoj zaštiti djece, poručuje dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

"Ova ustanova je vodeća ustanova kada je u pitanju edukacija kadra, prije svega mislim na specijalizacije, odnosno specijalizante, koje imamo ne samo iz Republike Srpske, već i iz Federacije, pa čak imamo zahtjeve iz Crne Gore, i drugih zemalja koje bi rado došli da provedu svoj specijalistički staž ovdje što govori o kvalitetu usluga koje pružamo", kaže Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Dentalna klinika funkcioniše kao specijalistički centar i sastavni dio Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Pružaju stomatološke usluge, ali i mogućnost stručnih specijalističkih studija, kao i praksu za studente stomatologije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.