Banjaluka

Cvijanovićeva i Đajić prisustvovali tucijadi na Paprikovcu

  • 02.05.2021. 19:15

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik Gradskog odbora stranke u Banjaluci Vlado Đajić prisustvovali su tucijadi u naselju Paprikovac, koju je povodom najvećeg hrišćanskog praznika organizovao Gradski odbor SNSD-a.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da učestvuje u dijelu ove manifestacije, te istakla da je ovo dobra aktivnost koja se realizuje u svim mjesnim odborima stranke širom Banjaluke.

"Ono što me veseli jeste činjenica da smo imali priliku da ovdje, ali i na drugim mjestima, razgovaramo sa našim mještanima. Kada je riječ o Paprikovcu, nekoliko pitanja tišti ovo naselje i radićemo na tome da neka riješimo", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, potrebno je da se u ovom naselju obezbijedi vrtić, ali i škola.

"Vidjećemo što kaže Ministarstvo prosvjete i kulture koji je to broj djece, koje su to potrebe, da li je u pitanju škola samo za niža odjeljenja ili kompletna osnovna škola", navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je manifestacija ograničena brojem ljudi, jer je posebno važno poštovati epidemiološke mjere.

"Zato je dobro što smo sve ovo danas organizovali na otvorenom prostoru. Dan je lijep, veliki je praznik i ovo je jedan od načina da mi doprinesemo ljepoti tog praznika", poručila je potpredsjednik SNSD-a.

Đajić je istakao je da je s ciljem očuvanja tradicije i običaja, Gradski odbor SNSD-a u svim mjesnim i rejonskim odborima organizovao takmičenje članova partije u tucijadi.

"Nagradni fond je 10.000 KM, a većina sredstava biće donirana u humanitarne svrhe", naglasio je Đajić.

On je dodao da će najveći dio sredstava Gradski odbor SNSD-a donirati porodici nedavno preminule porodilje u Banjaluci, iza koje je ostala tek rođena beba i jedno malo starije dijete.

"Već smo dogovorili sa njenim mužem da će veći dio novca biti upućen upravo njima. Obezbijedićemo pomoć još nekim ugroženim porodicama, a dio će naravno dobiti i pobjednici u tucijadi", rekao je Đajić.

On je dodao da je odziv današnjoj manifestaciji bio dobar.

"Poštovali smo epidemiološke mjere i nismo htjeli da okupljamo previše ljudi na jednom mjestu. Bilo je dosta djece, koja su se radovala i ovo je dobra poruka da treba da se poštujemo, uvažavamo i pravimo dobar ambijent u Banjaluci i Republici Srpskoj", rekao je Đajić.

Đajić je najavio da će sutra u Glavnom odboru stranke u Banjaluci biti organizovano finale u tucijadi, kojem bi trebalo da prisustvuje i lider SNSD-a Milorad Dodik. 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм