Karanovac

Cisterna se nije prevrnula, probijen rezervoar

  • 11.02.2020. 12:20

 U banjalučkom naselju Karanovac dogodila se saobraćajna nezgoda kada je kamion sa prikolicom usljed neprilagođene brzine udario u potporni zid, pri čemu je oštećen rezervoar iz kojeg je iscurila nafta, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Iz ove uprave dodaju da se nezgoda dogodila u 7.00 časova, na magistralnom putu Karanovac-Banjaluka, te da je zabilježena materijalna šteta.

Iz Policijske uprave navode da su na licu mjesta bile druge službe, među kojima i ekološki inspektori, koje su obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

Uviđaj na licu mjesta je završen, a na ovom dijelu puta saobraćaj nije zaustavljan.

Iz preduzeća "Vodovod" su saopštili da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je došlo do izlivanja manje količine nafte iz rezervoara kamiona.

"Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda jer je ona apsolutno ispravna", naveli su iz ovog preduzeća.

U saopštenju je navedeno da je brzom i hitnom intervencijom gradske inspekcije i "Vodovoda" poslije jutrošnje saobraćajne nezgode u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno izlivanje nafte u Vrbas.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Banjaluka Janko Kecman rekao je da se iz rezervoara kamiona izlilo oko 150 litara nafte, od čega je manja količina dospjela u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici.

"Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je dalje izlivanje nafte u rijeku", rekao je Kecman.

U toku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe "Čistoće" koje su na mjestima izlivanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi "upila" naftu. 

Тагови: