Ćevabdžije trljaju ruke

"Ćevap fest" obara rekord: Više od 20 hiljada posjetilaca i prodatih 13.500 hiljada porcija

  • 06.06.2019. 10:29

Tokom „Ćevap festa“, gradske ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama ovaj, jedinstveni gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, pogotovo što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

"Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog „Ćevap festa“, ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, takođe, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje", poručuju organizatori.

Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – „Kod Muje“, a u stopu ih prate „Zlatna kruna“, „Biljana“ i „Stari recept“. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali učesnici – „Zamola“, „Mira M“, „Limun žut“, „Druga priča“ i „Akvana“.

Ovu manifestaciju organizovali su Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije našeg grada. Događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni: Koka kolom, Banjalučkom pivarom, Mlijekoproduktom i Vitinkom.

Тагови: