Izloženi napadima u političke svrhe

Centralni blok opremljen klimama, ventilatorima i drugim rashladnim uređajima

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2021. 15:39

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske konstantno je izložen neutemeljenim napadima od strane pojedinaca koji se koriste u dnevno političke svrhe, a u vezi sa uslovima liječenja naših pacijenata. Svi pacijenti u našoj ustanovi se liječe po najvišim medicinskim standardima i nikad nijednom pacijentu nije pogoršano zdravstveno stanje ili ugrožen život zbog navodno visokih temperatura u sobama što se može utvrditi i uvidom u medicinsku dokumentaciju.

Želimo da istaknemo da su prostorije UKC RS gdje je velika frekvencija ljudi, prostorije gdje su skupi aparati, većina operacionih sala, intenzivna i poluintenzivna njega, odnosno prostorije gdje su teški pacijenti opremljeni sa klima uređajima. Kli­me i os­ta­li rashla­dni ure­đa­ji su na­bavljeni i ugra­đe­ni u skla­du sa pri­ori­te­ti­ma. A za sobe koje nisu klimatizovane nabavljeni su ventilatori i drugi rashladni uređaji.

Objekat Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske je izgrađen po najvišim građevinskim standardima i služi na ponos građanima Srpske jer imamo najsavremenije izgrađenu i opremljenu ustanovu u regionu. Ovaj objekat je efikasno toplotno izolovan i u funkciji su centralni venitilacioni sistemi.

Važno je naglasiti da će završetkom projekta rekonstrukcije Tehničko – ekonomskog bloka biti pušten u pogon centralni sistem klimatizacije u cjelosti za Centralni medicinski blok. Riječ je o međunarodnom tenderu sa kompleksnim zakonskim regulativama i procedurama koje su dodatno usporene izbijanjem pandemije korona virusa, a na njegovoj realizaciji se konstantno i intenzivno radi.

Iskreno nas žalosti činjenica da se naši pacijenti i zaposleni zlouptrebljavaju na jedan vrlo manipulativan način, te koriste u dnevno političke svrhe što ima za cilj izazivanje nepovjerenja građana u zdravstveni sistem Republike Srpske. Nije ljudski koristiti najosjetljivije kategorije za ostvarivanje političkih ciljeva, neutemeljeno optuživati rukovodstvo UKC RS i zaposlene koji su tek nedavno predahnuli od najjačeg talasa korona virusa gdje su mnogi radnici bili po cijele dane u skafanderima i zaštitnoj opremi i po visokim i niskim temperaturama.

Тагови: