Centar za socijalni rad: Podijeljeno 4.500 paketa, pripremljeno još 2.000

  • 18.05.2020. 22:18

Od izbijanja epidemije korona virusa do danas, više od 4.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicima podijeljeno je ugroženim sugrađanima, a akcija će biti nastavljena i u narednim danima, podjelom još oko 2.000 paketa, potvrđeno je u Centru za socijalni rad.

Kako se navodi iz ove ustanove, podjela paketa za socijalno ugrožene kategorije stanovništva je počela 24. marta i obuhvatila je oko 13.500 stanovnika našeg grada.

"Na početku akcije "Niste sami", uspostavljene su telefonske linije na koje se javio veliki broj sugrađana kojima je potrebna pomoć u hrani i higijenskim sredstvima, kao i psihološka pomoć. Svi paketi su podijeljeni na kućne adrese građana uz pomoć radnika Centra za socijalni rad, zatim kolega iz Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te predsjednika i članova savjata mjesnih zajednica", rekla je Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad.

Kako najavljuju, Centar za socijani rad će ovu akciju nastaviti i u narednom periodu kada će biti podijeljeno dodatnih 2.000 paketa pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Pakete je obezbijedio Grad Banja Luka, a građani se mogu javiti na kontakt telefone broj: 051/328 510, 051 328 511.

Tokom epidemije korona virusa, u akciji "Niste sami", putem humanitarnog broja koji je bio u funkciji do 29. aprila, Grad Banja Luka organizovao je besplatnu dostavu namirnica i sredstava za higijenu za sve ugrožene kategorije stanovništva, a potom i besplatnu dostavu lijekova za sve sugrađane starije od 65 godina, jer im je bilo onemogućeno kretanje. Ovu akciju pomogle su brojne društveno odgovorne kompanije.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.