Porast broja turista

Blizu dva miliona od „Proljeća u Banjoj Luci“

  • 02.07.2018. 14:03

Za vrijeme trajanja manifestacije „Proljeće u Banjoj Luci“, u aprilu i maju, u gradu je zabilježen značajan porast broja turista, dok je promet u ugostiteljskim objektima i hotelima povećan za 1,9 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je poslije današnje sjednice Organizacionog odbora ove manifestacije.

Sumirajući rezultate ove manifestacija, pod čijim okriljem je održano više destina raznih događaja, gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da o rezultatima „Proljeća u Banjoj Luci“ najbolje govore podaci Poreske uprave o velikom rastu prometa u ugostiteljskim objektima i hotelima.

"Prema podacima Poreske uprave, u aprilu i maju zabilježeno je 1,9 miliona KM prometa više u odnosu na isti period prošle godine. Ove cifre su najbolji dokaz opravdanosti ulaganja u manifestacije poput ove i pokazatelj za dalje", kazao je Radojičić.

U isto vrijeme, podaci Turističke organizacije grada potvrđuju rast broja turista. Po njihovim podacima, u hotelima i drugim smještajnim objektima na području grada u aprilu i maju broj turista je povećan za oko 10 odsto.

"Opravdan napor Grada i veliki broj različitih dešavanja tokom ove manifestacije doveo je do povećanog prihoda u više sektora, što je za nas pokazatelj da tako treba da nastavimo. Ohrabreni ovim rezultatima i povećanim brojem gostiju, i sami hotelijeri nas već sada pitaju šta je novo u pripremi", naglasio je Radojičić.

Sljedeća veća manifestacija, prema njegovim riječima, jeste 53. Kočićev zbor, koja će biti održana krajem avgusta i za koju je pri kraju kompletiranje programa i finansijskog plana.

"Već radimo i na pripremi sadržaja za „Zimu u Banjoj Luci“. Završen je javni poziv i izabrani su partneri za ovu manifestaciju, koja će, prema sadašnjem planu, biti organizovana na četiri lokacije, i to od početka decembra pa do polovine januara naredne godine", zaključio je Radojičić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић