Talićev pokret prerasta u stranku

Bivši šef banjalučkog PDP-a osniva partiju

  • 03.06.2019. 11:15

Zoran Talić, predsjednik banjalučke Skupštine grada i nekadašnji čelnik gradskog odbora PDP-a, sutra će i zvanično osnovati novu političku partiju sastavljenu, mahom, od razoračaranih PDP-ovaca!

Njegov pokret „Poligraf“, koji je osnovao poslije izlaska iz PDP-a, prerašće u istoimenu političku partiju na osnivačkoj konvenciji u Banskom dvoru, koja je zakazana za sutra.

Prema tvrdnjama bliskih Talićevih saradnika, on od napuštanja partije vrijedno radi na terenu, u pokušaju da pridobije što veći broj pristalica, tražeći uporošte mahom u razočaranim članovima PDP-a.

– Ne treba zanemariti da je Talić sa sobom povukao značajan broj PDP-ovaca u Banjaluci, što, donekle, i objašnjava što novi predsjednik odbora i njegov „nasljednik“ Draško Stanivuković već pola godine ne uspijeva da sazove sjednicu Gradskog odbora PDP-a, što se Taliću nikada nije desilo – napominju naši izvori.

Kako se tvrdi, Talić će sa sobom „povući“ značajan broj i aktuelnih članova Gradskog odbora PDP-a, čime bi mogao zadati dodatni udarac dojučerašnjim partijskim kolegama, koji su, po posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, pali na rekordno nizak rejting u Banjaluci od 8,2 odsto.

Za sada, nova stranka će u banjalučkoj skupštini imati dva odbornika – Talića i Tatjanu Čičić Odžaković, koja je zajedno sa njim napustila PDP. S druge strane, PDP ostaje usamljen u gradskoj skupštini sa svega jednim odbornikom. Pored toga, Talić je proljetos od PDP-a uspio da „preotme“ i Zorana Anđušića, odbornika u Skupštini grada Trebinja, koji već radi na formiranju trebinjskog odbora nove partije. Time je PDP u Trebinju sa šest odbornika, koliko je imao poslije posljednjih lokalnih izbora, spao na svega dva odbornika, pošto su u međuvremenu još trojica njih promjenili stranačke dresove.

(banjalukalive)

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)