Pomoć najugroženijima

Besplatni udžbenici za osnovce

  • 17.08.2018. 17:52

74-oro osnovaca iz 50 višečlanih porodica, kao i 21 učenik iz romske populacije, dobiće besplatne komplete udžbenike za novu školsku godinu, pribor, torbe, ruksake od grada Banjaluke.

Ova pomoć je samo jedna od mjera socijalne politike koju provodi gradska uprava, a pitanju je donacija vrijedna 10 hiljada konvertibilnih maraka. 

"Isto tako pored što u pripremama za školu učestvujemo, mi već godinama podržavamo program sa 4 i više djece, obezbijeđujemo i stipendije, besplatne vrtiće", istakla je Natalija Trivić, načelnik odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka. 

U udruženju "4 plus" kažu da im pomoć grada mnogo znači, ali kako su njom obuhvaćeni isključivo socijalno najugroženiji, neophodno im je još udžbenika kako bi većina djece iz višečlanih prodica dobili besplatne knjige i pribor. Zato se godinama unazad sami organizuju i prikupljaju knjige. Već su podijelili oko 50-tak kompleta polovnih knjiga koje su sami prikupili i trenutno rade na nabavci još nekih udžbenika kako bi sklopili još barem 30 kompleta, priča Jovan Radovanović. Paralelno u "4 plus" sakupljaju i školski pribor, garderobu i pozivaju građane da im u skladu sa mogućnostima pomognu. 

"Apelujemo za te školske torbe, pribor, pošto je većina porodica nezaposleno, nema nikakva primanja njih preko 65 odsto. Da jedno dijete spremite u školu je problem kad spremate, a kamoli 3-4 djece. Pozivam zato sve sugrađane da nam pomognu fali nam dosta ovih devetih razreda tu malo kuburimo i sa ovim polivnim udžbenicima", istakao je Radovanović.

Zato, ukoliko imate knjige za školu i niste sigurni šta bi ste sa njima i kome biste ih poklonili, kontaktirajte Udruženje "4 plus". Polovne udžbenike za osnovce i druge potrepštine za školu kao i obuću i odjeću, možete donijeti i lično na adresu Udruženja "4 plus", ulica Petra Rađenovića broj 25, u banjalučkom naselju Nova varoš. 

Тагови: