Počeo program "Zdravo starenje"

Besplatni sadržaji za 35 hiljada penzionera

  • 04.09.2018. 15:20

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je danas u Domu penzionera početak realizacije programa "Zdravo starenje", namijenjenog najstarijim sugrađanima.

Radojičić je tokom posjete Domu penzionera istakao da će ovaj program biti sprovođen do kraja godine na četiri lokacije u gradu, te pozvao penzionere, njih 35 hiljada, da se što masovnije uključe u predviđene sadržaje, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da se projektom "Zdravo starenje" nastoji postići da ljudi starijeg životnog doba imaju mogućnost da aktivno koriste slobodno vrijeme i da se osjećaju uključenim u društvenu zajednicu. 

"Grad treba da ponudi tim ljudima besplatne sadržaje kako se oni ne bi osjećali otuđeno i zapostavljeno", istakao je Radojičić. 

On je dodao da je na samim korisnicima da izaberu aktivnosti koje su im po volji, dok je grad omogućio da svi sadržaju budu potpuno besplatni za korisnike programa. 

Stevo Havreljuk iz Udruženja penzionera grada Banjaluke kaže da su ponuđene aktivnosti, od gimnastike do učenja stranih jezika, dobrodošle penzionerima. 

On je rekao da mnogi penzioneri nemaju mogućnost da kvalitetno iskoriste svoje vrijeme i izrazio ujerenje da će im ovaj program sigurno pomoći u tome. 

Program "Zdravo starenje" sprovodi gradska organizacija Crvenog krsta uz podršku Gradske uprave i Centra za socijalni rad. 

Aktivnosti se realizuju u mjesnim zajednicama Zalužani, Dragočaj, Starčevica i Obilićevo. 

Iz Gradske uprave navode da će učesnici programa imati priliku da budu uključeni u aktivnosti kao što su korektivna gimnastika, učenje stranih jezika, heklanje i vez, škola korištenja pametnih telefona, takmičenje u šahu, medicinsko savjetovanje, kulinarske sekcije i slično.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.