Igor Radojičić

Besplatani udžbenici za djecu iz hraniteljskih porodica

  • 30.09.2019. 14:21

Hraniteljske porodice dobile su danas jednokratnu novčanu pomoć koja će biti iskorištena za nabavku udžbenika i školskog pribora za djecu iz ovih porodica. Zahvaljujući ovoj pomoći, polazak u školu olakšan je za 18 osnovaca i 19 srednjoškolaca.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da su ovim simboličnim gestom, još jednom željeli da ukažu da hraniteljske porodice trebaju i moraju imati pomoć društvene zajednice.

"Želimo da ljudi koji su odlučili da budu hranitelji osjete da imaju pomoć, saradnju i razumijevanje društvene zajednice. Prije godinu dana smo definisali da ovoj djeci možemo pomoći na dva načina, a to je finansijska pomoć za nabavku udžbenika te besplatan javni prevoz. Ovaj drugi segment ćemo realizovati u narednom periodu", rekao je Radojičić i napomenuo da se do 15. novembra ove godine za pomoć mogu prijaviti i studenti iz hraniteljskih porodica.

Renata Ritan Jelić iz Centra za socijalni rad, precizirala je da je na području Banje Luke u 48 hraniteljskih porodica smješteno 63 djece.

"Centar za socijalni rad pruža svaku vrstu podrške djeci koja iz bilo kojeg razloga ostanu bez roditeljskog staranja, obezbjeđujemo djetetu potrebne uslove za psihofizički razvoj, a porodicama smo dostupni 24 časa dnevno", kazala je Ritan Jelić.

Igor Dojder, koji zajedno sa suprugom već desetak godina vodi brigu o djetetu bez roditeljskog staranja, zahvalio se na ukazanoj pomoći, ističući da je za njih od velike važnosti što je Grad Banja Luka i na ovaj način iskazao brigu i pomogao hraniteljskim porodicama u njihovoj humanoj misiji.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.