Banjaluka

Banski dvor sa novim sjajem, koncert Milenkovića i Trkulje

18:45, 25.07.2019.
Završetak radova na obnovi Banskog dvora biće obilježen simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete u 21 čas i koncetrom virtouza Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje uz pratnju simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije. Time će ujedno biti ozvaničena i predaja aplikacije Banjaluke za evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Posljednja rekonstrukcija najpoznatije banjalučke kulturne ustanova i jednog od od njenih simbola, bila je 70-ih godina prošlog vijeka, nakon razornog zemljotresa 1969. godine, u kojem je oštećena ova ustanova.

Gradonačelnik Igor Radojičić naveo je da su Vlada Republike Srpske i Grad Banjaluka obezbijedili tri miliona maraka za spoljno uređenje Banskog dvora - kompletne stolarije, fasade, ukrasa, krova.

Na platou ispred Kulturnog centra Banski dvor biće održan i koncert pod sloganom "Suprotnosti se privlače" na kome će nastupiti Slobodan Trkulja, čija je muzika etno-žanra i Stefan Milenković sa klasičnom muzikom.

Nemanja Milenković, direktor Fondacije Novi Sad 2021 - evropska prestonica kulture, kaže da građane očekuje spektakularan koncert u Banjaluci.