Banjaluku okovao snijeg jer gradonačelnik nije imao dovoljno informacija

  • 15.01.2021. 17:15

Prije 20-ak dana je građanima Draško Stanivuković obećao da gradsku upravu i putare više nikada neće iznenaditi prvi snijeg. A juče se baš to desilo. Danas sve pravda time što nije imao dovoljno informacija.

"Ja ću i za pola godine otkriti neke stvari koje ne znam i određene stvari dodatno reći. - Da li to onda znači da dobar dio onih stvari koje ste obećali u kampanji i od momenta kada ste preuzeli dužnost nećete moći da ostvarite jer ćete naknadno saznati neke svari koje niste znali?
- Ja se svaki dan učim, jednako smo mladi, svaki dan se učim strpljenju", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Prethodnih godina mu je za sve bio kriv Igor Radojičić. Danas Stanivuković krivi i Banjalučane.

"Što neki trotoari nisu očišćeni, zato što su mnoga auta parkirana na trotoarima i ne mogu službe tuda da prođu. Šta se dešava, ljudi čiste svoje ulice, kuće, i to je u redu, ali bacaju snijeg na ulicu", istakao je Stanivuković. 

Krivi su Stanivukoviću i u Putevima Srpske, za koje kaže da se nisu odazvali pozivu na današnji sastanak u gradskoj upravi. Iz tog preduzeća odgovaraju da poziva nije ni bilo.

"Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" nisu zvaničnim putem ni pozvani na sastanak gradonačelnika sa predstavnicima preduzeća koja su angažovana na čišćenju snijega, Službe hitne medicinske pomoći i Civilne zaštite i preduzeća koja obavljaju javni prevoz u Banjaluci. Nije korektna ovakva vrsta komunikacije gradonačelnika Banjaluke", saopštili su iz Puteva Republike Srpske.

Građani će ocijeniti kakva je bila reakcija gradske uprave, kada je Banjaluku okovao snijeg. Tako sve komentarišu u gradskom SNSD-u. Ono što ne mogu da prećute je da je mladi gradonačelnik i jučerašnju situaciju iskoristio za samopromociju. Ali i da posjeti tetku.

"Populističko spinovanje juče, vožanje grtalicama koje ne pripadaju tom terenu,i evo danas smo dobili obavještenje da je gradonačelnik grtalicom "Čistoće" nije obilazio teren i građane već je obilazio svoju neku nerođenu tetku u Bronzanom Majdanu", naglasio je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada.

Stanivuković tvrdi da su sve saobraćajnice juče bile očišćene na vrijeme. Tome u prilog ne idu snimci koje su tokom cijelog dana slali ljutiti građani. 

Ljutih je bilo i jutros, jer pojedine saobraćajnice nisu bile očišćene ni 24 časa nakon padavina. Povrh svega, debeli minus je jutros i poledio puteve.