Štab za vanredne situacije

Banjaluka: Zabrana posjeta staračkim domovima

  • 23.06.2020. 14:48

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka danas je zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području grada donio odluku o zabrani posjeta domovima za stara lica.

"Cilj te mjere jeste da bude spriječeno unošenje virusa korona u te ustanove", rekao je nakon sjednice Štaba gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, navodeći da je situacija takva da ne iziskuje uvođenje radikalnijih mjera.

On naglasio da će u slučaju pojave virusa korona predškolske ustanove koje rade smanjenim kapacitetom biti zatvorene, a prostorije dezinfikovane.

Radojičić je rekao da je na snazi ljetni redukovani red vožnje gradskog prevoza za koji i dalje važi poštovanje propisanih mjera zaštite.

"Kada je riječ o pomoći Gradske uprave privrednicima po pitanju raznih subvencija, do sada je za te namjene odobreno 166.517 KM, dok je još u obradi veliki broj zahtjeva", naveo je Radojičić, najavivši od sutra još tri dodatne vrste subvencija.

On je ocijenio da su u određenom broju ugostiteljskih objekata popustile propisane mjere, navodeći kao primjer da je tokom vikenda Komunalna policija registrovala 37 slučajeva kršenja propisanih mjera.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da su do sada u Banjaluci preminula 44 lica kod kojih je registrovan virusa korona, a za 6.600 osoba su izrečene mjere nadzora. 

Pročitajte i: 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)