Gradska uprava  

Banjaluka za male projekte u MZ izdvaja 120 hiljada maraka

  • 11.02.2019. 11:19

Banjalučka Gradska uprava je ovogodšnjim budžetom planirala sredstva za podršku takozvanim „malim projektima“ mjesnih zajednica, u ukupnom iznosu od 120 hiljada KM.

Ovaj projekat, u okviru šireg plana kojim se nastoji izaći u susret mještanima za sitne intervencije u prostoru, 
Gradska uprava od 2017. godine realizuje sa savjetima svih 57 banjalučkih mjesnih zajednica.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović naglasila je da se „mali projekti“, koje delegiraju sami mještani, odnosno savjeti mjesnih zajednica, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području svih naselja.

Putem javnog poziva svaka mjesna zajednica može da predloži najviše dva projekta u pojedinačnoj vrijednosti do 2.500 KM, a ovogodišnji poziv trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine.

Za projekte koji su odabrani po pozivu iz 2018. godine, Grad će prema dostavljenim specifikacijama za svaki projekat MZ, narednog mjeseca raspisati javnu nabavku za izbor izvođača radova.

U međuvremenu, prema podacima nadležnog odjeljenja, u prošloj godini realizovani su „mali projekti“ za 40 mjesnih zajednica.

Tako je, između ostalog, rekonstruisano postojeće sportsko igralište u Ulici Jasmira Malčića na Pobrđu, saniran krov na Domu kulture u Piskavici, te uređene učionice u područnoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Pavlovcu.