Banjaluka: Voda sa "Crnog vrela" stigla i u Radosavsku

  • 29.10.2020. 18:45

Prvi mlaz vode iz česmi je potekao i u Radosavskoj. Voda je sa “Crnog vrela” stigla i u ovo banjalučko selo. Dugo su mještani čekali na ovo. Bunari, cisterne, kupovina u trgovini, rijeka, teško je bilo živjeti na takav način. Sada, kada su dobili vodovod, oko 150 domaćinstava će imati uslove za normalan život.

“Ma slabo, nikako, samo izvori, cisterne i traktori, tako smo se snalazili mi”

“Imali smo svoj bunar, donosili smo u kuću. Bunar nam je jako loš, nema vode baš uvijek. Zato nam je baš drago što će nam ova voda doći”, kažu mještani.

Više od devet kilometara vodovoda je stiglo do Radosavske. Sada se, kaže gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, radi sekundarna mreža dužine preko šest kilometara. U to je uloženo 1,3 miliona KM.

“Nastavlja se na ovom prostoru  realizacija projekata iz „Vode 2 i 3“, gdje predstoje radovi u zaseoku Blagojevići i dijelu Slavićke. Tako da će čitav ovaj kraj od Piskavice, Radosavske , Slavićke i Borkovića imati uredno snabdijevanje vodom”, kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Radost je s mještanima Radosavske podijelila i predsjednik Republike Srpske. Željka Cvijanović poručuje, ovo je još jedan uspješno riješen projekat gradonačelnika Radojičića i njegovog tima.

“Podrška republičkih institucija ide prema lokalnoj upravi, nema nikakve dileme. Za sve ono što namjeravaju da rade i što je projektovano u okviru strateških projekata grada. Zadovoljstvo je i što je gradonačelnik, u skladu sa svojim obećanjima koja je već davao, uspio uprkos ovom teškom vremenu, uprkos svim izazovima koje nam je donijela korona, da riješi i ovaj važan projekat”, kaže predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Rad na novim projektima biće nastavljen. I to da bi čitava ova regija bila uredno snabdjevena vodom.