Banjaluka: Vanredna sjednica o budžetu 14. aprila

  • 08.04.2021. 19:16

Budžet Banjaluke će ponovo pred odbornike 14. aprila. Tako će ostati dovoljno vremena da gradonačelniku budu dostavljeni eventualni amandmani na budžet, za šta je rok 12. april.

"Ja vjerujem da ćemo naći zajednički jezik kada je u pitanju ovaj budžet i sve te neke naredne stvari koje će nam dolaziti na dnevni red. Ja vjerujem da će skupštinska većina u narednim danima imati neke razgovore, sastanke na temu novog prijedloga budžeta u kojoj mjeri su zastupljeni neki njihovi zahtjevi kroz amandmane i kroz neki neformalni razgovor sa gradonačelnikom", izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Gradonačelnik je, i danas, zakasnio na Kolegijum. Juče ga nije bilo 25 minuta, danas je kasnio samo 10. Za razliku od juče nije ni bio ljut zbog svog kašnjenja pa je, i kada je situacija sa budžetom u pitanju, malo spustio loptu. Sada pristaje i na, kako kaže, kakav takav budžet, samo da se usvoji.

"Ja sam predložio onaj za koji smatram da je najbolji. Skupštinska većina neka djeluje amandmanima. Bilo kako bilo očekujem da će budžet biti usvojen. Kada ne možete dobiti ništa i kada dobijete malo, čovjek bude srećan", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Do kompromisa se mora doći, jasan je prvi čovjek Skupštine grada.

"Vidjeli smo da je konsenzus oko nekih stvari neophodan i da se do njega mora doći. Moja želja je kao nekog ko presjedava gradskim parlamentom da sve ove stvari prođu u duhu demokratije da svoje lične stavove svakako ispoljimo, ali da oni budu na neki korektan i normalan način", dodao je Ilić.

Sjednica Kolegijuma trebalo je da bude održana juče, ali je odgođena zbog nedolaska gradonačelnika. Dogovor oko usvajanja budžeta Banjaluke za ovu godinu traje danima između gradonačelnika i odbornika.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина