Banjaluka: U funkciji posebna ambulanta za djecu

  • 05.09.2020. 14:54

U Poliklinici banjalučkog Doma zdravlja u funkciji je ambulanta za preglede i liječenje djece predškolskog i školskog uzrasta sa simptomima akutnih respiratornih infekcija, koji su pozitivni na virus korona ili za koje se sumnja da su zaraženi.

Iz Doma zdravlja Srni je rečeno da je naručivanje pregleda obavezno i da se pacijenti mogu naručiti na brojeve telefona 051/247-347, 066/112 180.

Kriterijumi za javljanje pacijenta su povišena tjelesna temperatura, kašalj, dispneja, kratkoća daha, opšta slabost, glavobolja, nagli gubitak mirisa ili ukusa ili promjena ukusa, a rjeđe digestivni simptomi - mučnina, povraćanje i proliv.

Pacijent koji dolazi na pregled i jedan roditelj u pratnji potpisuje trijažni upitnik, a medicinska sestra im mjeri temperaturu beskontaktnim toplomjerom, naveli su iz Doma zdravlja.

Lica za koja se sumnja da imaju infekciju virusa korona testiraju se u skladu sa definicijom slučaja prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Učenici koji imaju već potvrđenu infekciju ili se nalaze u kućnom karantinu po osnovu sumnje na oboljenje ili da su bili u kontaktu sa pozitivnim licem u slučaju pojave respiratornih simptoma ili povišene tjelesne temperature mogu dobiti potrebne zdravstvene usluge u ovoj ambulnati u zakazano vrijeme", rekli su u banjalučkom Domu zdravlja. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок