Širi se neprijatan miris

Banjaluka: Tik uz stambene zgrade otvorene kanalizacione jame

  • 05.06.2018. 17:16

Mještani banjalučkog naselja Lazarevo nastanjeni u Ulici Despota Stefana Lazarevica bb muku muče zbog nepostojanja kanalizacione mreže u tom dijelu grada.

Kako navode, dvije zgrade u kojima su kupili stanove i uselili se prije osam godina nisu povezane na gradsku kanalizaciju. U razgovoru za ATV, kažu da su pred zgradom septičke jame, od kojih su dvije otvorene. 

Jame se, tvrde, nalaze u neposrednoj blizini zgrade, tačnije ispred nje. Iz njih se, navode, širi neprijatan miris u tom dijelu naselja, te da ni prozore ne mogu da otvore.

Stanari navode i da ne smiju da puste djecu napolje zbog straha da bi mogli nastradati.

Kažu da je spajanje na gradsku kanalizaciju, do koje ima nekih 200 metara, bila obaveza investitora, ali da to nikada nije urađeno. Navode i da su se žalili Gradskoj upravi više puta, te da im je rečeno da nisu prioritet za spajanje na gradsku kanalizaciju.

Stanari zgrada iz Ulice Despota Stefana Lazarevica bb navode da su nekoliko puta sami skupljali novac i plaćali čišćenje jama, ali da više nisu u mogućnosti da za to izdvajaju novac.

Prije nekoliko dana, navode, gradska uprava je obezbijedila cisternu kojom su čišćene jame, ali tvrde da to nije rješenje jer je naredni dan sve bilo isto kao prije.

Тагови: