Igor Radojičić

Banjaluka spremna za zimu

  • 23.11.2018. 14:24

Zimske službe spremno dočekuju zimu. Nabavljeno je preko 2.000t soli i 16.000 m3 abrazivnog materijala. Iz Grada kažu, ovo je dovoljno za čitavu zimu.

Radojičić, koji je danas u krugu preduzeća "Čistoća" prisustvovao smotri vozila i opreme za rad zimske službe, podsjetio je da je 15. novembra zvanično počela zimska sezona i dodao da su ugovori za ovu sezonu sa svim izvođačima potpisani po "lotovima" koji su određeni po javnom pozivu. 

Jedan od izvođača je i preduzeće "Čistoća", koje održava gradsko područje i koje je za ovu sezonu obnovilo vozni park, kako bi što efikasnije čistilo ulice. 

"Grad je u `Čistoći` manjiski vlasnik sa 30 odsto vlasništva i svake godine raspravljamo šta uraditi sa finansijskim rezultatom, tako da je reinvestirano, nisu isplaćivane dividende akcionarima, već se ulagalo u opremu", rekao je Radojičić. 

On je istakao da grad ima oko 2.200 kilometara puteva, od čega većina nekategorisanih i da kod zimskog čišćenja stepen prioriteta često pravi nerazumijevanje kod građana stepen prioriteta. 

"Postoje priopriteti po kojima se čisti, prva kategorija, zatim druga, pa treća kategorija i značajan broj saobraćajnica, pogotovo na seoskom području koje nisu kategorisane i to najčešće pravi probleme kad naiđe zimski period, kad ljudi zovu i pitaju zašto nije očišćeno ili zašto nije u prvom prioritetu očišćeno i slično", rekao je Radojičić. 

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka Slaviša Sandić rekao je da je grad podijeljen na 14 područja, šest gradskih i osam seoskih. 

Sandić je rekao da poslove zimske službe obavlja šest preduzeća, koja su raspoređena po pojedinim rejonima, te da je nabavljeno više od dvije tone soli i 16.000 metara kubnih abrazivnog materijala. 

"Teško je predvidjeti vremenska prilike, ali mi smo spremni imajući u vidu prethodna iskustva, a ukoliko bude bilo potrebno grad uvijek može naći dodatna sredstva, ako bi se zima pokazala nešto jača", rekao je Sandić. 

Direktor "Čistoće" Aleksandar Bajić rekao je da ovo preduzeće spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu i da je za ovu sezonu obnovljen vozni park sa pet mašina koje će uspješno da čiste grad Banjaluku.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)