Zoran Talić

Banjaluka: Skupštinski kolegij o ekološkoj situaciji u Incelu

  • 30.05.2019. 17:22

Naredna 33. sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 12. juna, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštinskog Kolegijuma. Na toj sjednici, odbornici će razmatrati 35 tačaka dnevnog reda.

Na kolegijumu, se između ostalog razgovaralo i o ekološkoj situaciji u Incelu. Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić napomenuo je da je od odjeljenja za inspekcijske poslove zatražio informaciju u vezi sa zagađenjem u Incelu, odnosno, koje su to aktivnosti preduzete i koji su dalji koraci kada je u pitanju taj ekološki incident, a koja će biti dostavljena sutra jer je odgovor stigao do kraja zasjedanja Skupštinskog Kolegijuma. 

Takođe, Talić je istakao da je dostavljen odgovor svim odbornicima od Vodovoda a.d Banjaluka, jer je ranije zatražio informaciju o ispravnosti vode za piće, zbog "mrlje" koja se pojavila u Vrbasu, kako bi se otklonile sve špekulacije kada je u pitanju kvalitet vode za piće. 

"Ono što je bitno jeste da su članovi Kolegijuma prihvatili prijedlog, da Gradonačelnik zajedno sa timom koji provodi određene aktivnosti na terenu kada je u pitanju taj lokalitet, da se do početka 33. sjednice Skupštine grada pokuša dostaviti informaciju u vezi sa zagađenjem zemljišta u Incelu, koje su mjere preduzete i koliki je stepen zagađenja kao i dalji koraci za rješavanje tog problema kako bi informisali naše odbornike i sugrađane. Takođe, predložio sam i da se građani redovno obavještavaju o svim aktivnostima i da se republičke vlasti još više uključe, pogotovo u dijelu koji se odnosi na zbrinjavanje tog zemljišta budući da će to iziskivati veća finansijska sredstva", rekao je Talić.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.