Virus korona

Banjaluka ponovo sa najviše zaraženih

  • 19.07.2020. 12:13

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 638 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 112 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 60 muških i 52 ženske osobe, od kojih je 27 mlađe, 76 srednje i devet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 21 osoba je iz Banjaluke, 13 osoba je iz Bijeljine, deset osoba iz Prnjavora, po sedam osoba iz Istočnog Novog Sarajeva i Mrkonjić Grada, po šest osoba je iz Кotor Varoša i Trebinja, po pet osoba iz Bratunca, Istočne Ilidže i Nevesinja, četiri osobe su iz Кneževa, tri iz Višegrada, po dvije osobe su iz Vlasenice, Doboja, Кozarske Dubice, Modriče i Pala i po jedna osoba iz Gacka, Dervente, Ljubinja, Novog Grada, Novog Goražda, Prijedora, Sokoca, Trnova, Foče i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Zvornika i ženi starije životne dobi iz Ljubinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3719 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 146 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.818 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 44.767 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 242, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 187.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.997 osoba, a nadzor je završen kod 40.644 osobe.

Pročitajte još:

Zapalio se automobil u Banjaluci

Profesor Medicinskog fakulteta drži ispit pod orahom

Potresne fotografije s lica mjesta: Muškarac automobilom sletio s mosta i poginuo

Na Palama uhapšen Nikola Ivović, osumnjičen za teško ubistvo

U Sarajevu najteža situacija, novi veliki porast broja zaraženih

U teškoj nesreći poginulo dijete: Maloljetnik stradao dok je gliser vukao "bananu"

Uhapšen glumac Branko Vidaković

Brutalno pretukli bolesnog mladića u Kozarskoj Dubici, sve snimali

Očajni otac tri puta pokušao da skoči u rijeku: "Kad nje nema, neka nema ni mene"

Autobus iz Njemačke sa putnicima iz BiH izletio s ceste

Vozač "audija" pokušao da pretekne vozilo i naletio na kamion

Nakon pisanja ATV-a: Kažnjen jutjuber koji je vrijeđao policajce Srpske

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм