Bujični potoci prave probleme

Banjaluka: Pogledajte kako izgledaju nabujali Vrbas i Crkvena FOTO, VIDEO

  • 13.05.2019. 15:57

Svi veći vodotoci na području Banjaluke su pod kontrolom, uključujući i Vrbas, a problemi su zabilježeni na manjim, bujičnim potocima i podzemnim vodama, gdje nije potvrđeno da ima poplavljenih domaćinstava, potvrđeno je u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun naveo je da prema podacima kojima Odsjek raspolaže nema poplavljenih domaćinstava, te da voda nije ušla ni u jednu kuću na području Banjaluke. 

"Po prijavama u Centar za obavještavanje, naše službe su intervenisale na nekoliko lokacija, a mahom je bilo riječi o podzemnim vodama i problemima sa oborinskom kanalizacijom. Najveći problemi takve vrste evidentirani su na području naselja Česma i Starčevica", rekao je Ćućun. 

Na plaži Abacija, kod Zelenog mosta u izgradnji, može da se vidi koliki je vodostaj nabujalog Vrbasa.

Iz akumulacije Hidroelektrane "Bočac" planski se ispušta voda kako bi jezero moglo da primi povećani priliv vode, usljed obilnih padavina, saopšteno je iz Uprave grada. 

"Gradske službe su u stalnoj koordinaciji sa Hidroelektranom `Bočac`, kako ne bi došlo do značajnijih problema na području Banjaluke, a zahvaljujući preventivnom ispuštanju vode iz akumulacije `Bočac`, rijeka Vrbas apsorbovala je veliki priliv nabujale Vrbanje, bez izlaska iz korita", navodi se u saopštenju.

Rječica Crkvena, u naselju Dolac u centru Banjaluke, takođe je narasla, ali nije se izlila.

FOTO, VIDEO: ATV

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина