Veliki projekat

Banjaluka: Počela izgradnja vodovoda u Jagarama

  • 15.03.2019. 19:39

Mještani banjalučkog naselja Jagare konačno će dobiti vodu. Izgradnja vodovoda, koji će riješiti vodosnabdijevanje oko 300 domaćinstava, zvanično je počela danas. Mještani kažu, ovo su dugo čekali. Do sada su se snalazili kako su znali. Pričaju, ovo će im olakšati život.

Da je u pitanju veliki projekat za sve mještane, tvrde i predstavnici mjesne zajednice. Kažu, završetkom ovog projekta, biće riješen problem vodosnabdijevanja na prostoru čitave mjesne zajednice, ali i šire. 

“Ja mislim da se stavlja tačka na područje mjesne zajednice Karanovac i šire, što se tiče vodosnabdijevanja. Najbitnije je da se počne raditi i da će u ovoj godini biti završeno", kaže Boško Vuksan, predsjednik Mjesne zajednice Karanovac.

Početku izgradnje vodovodnog sistema prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Prvi čovjek grada tvrdi, riječ je o velikom projektu. U planu projekta je, kako kaže, izgradnja dva rezervoara, dvije pumpne stanice, te potisni i dovodni cjevovod.

“Neće ovo biti samo projekat vezan za desetak naselja, naseljenih mjesta na ovom području, već visinska kota omogućuje, po našim preliminarnim procjenama, da se odavde računa i snabdijevanje vodom područja na sjever ili zapad, kada razgovaramo o Banj brdu, o Starčevici, o Obilićevu,... Znači, onim područjima takođe na visokim zonama koja nemaju ili uopšte vodu ili riješeno snabdijevanje", kaže Radojičić.

Za prvu fazu projekta izdvojeno je 650.000 maraka. Rok za završetak radova je oko pet mjeseci, a izvođač radova je firma “Eko-euro tim”.

Тагови: