U naselju Nova varoš

Banjaluka: Počela gradnja dječijeg igrališta FOTO

  • 02.07.2018. 11:45

Počela je gradnja dječijeg igrališta u naselju Nova varoš, u stambenom bloku između ulica Dragiše Vasića, Masarikove i Stevana Mokranjca.

Kompanija „Tropik maloprodaja“ donator je ovog igrališta u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija. Procijenjena vrijednost igrališta je 66.456 KM.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, na postojećoj zelenoj površini u ovom stambenom bloku postavljene igračke namijenjene djeci mlađeg uzrasta, nalaze se u lošem stanju. Idejnim projektom predviđeno je uklanjanje postojećih igračaka, i uvođenje novih, koje bi odgovarale tematici datog projekta.

Izbor igračaka je predviđen za uzrast od tri do 12 godina, osim najveće igračke, koja je namijenjena za djecu nešto starijeg uzrasta.

Na ovom igralištu, kako su pojasnili nadležni, dominantna će biti kombinovana igračka, namijenjena djeci uzrasta od pet do 12 godina, sprava koja podstiče razvijanje balansa kod djece, te utiče na razvoj snage i motorike.

Od sadržaja za djecu, uzrasta od tri do 12 godina predviđene su igračke: ljuljaška zmija, drvena kula bejbi, vratilo, ljuljaška bejbi. Za podlogu na dječijem igralištu, donator je odabrao prirodni materijal – malč. Kako je planirano, radovi bi trebalo da budu okončani krajem avgusta.

Pored toga, u blizini igrališta biće obnovljeno pripadajuće zelenilo i zasađeno novo, ukrasno rastinje.

Po izgradnji, ovo će biti 17. igralište koje je Banjaluka dobila u okviru velike donatorske akcije, a koja je pokrenuta prošle godine.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.