Nepoznat uticaj na životnu sredinu

Banjaluka odbila inicijativu za izgradnju HE "Krupa"

  • 16.11.2018. 19:29

Banjaluka je odbila inicijativu za izgradnju hidroelektrane “Krupa”. Na gradonačelnikov sto je stigla u aprilu, a zbog neposjedovanja studije uticaja na životnu sredinu, odgovor je negativan, tvrde iz Gradske uprave. Kratko poručuju, dopis vraćaju hidroelektranama.

“Nema analize uticaja na životnu sredinu i zakonska obaveza bi bila da se napravi takva procjena i Gradska uprava pokrenutu inicijativu predlagaču vraća, ne dajemo pozitivno mišljenje  na nju. Dodatno, još jedan preduslov koji bi morao postojati je da se na ovom području kanjona Vrbasa uradi poseban prostorni plan", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

“Koalicija za Vrbas” ostvarila je svoj cilj. Vrbas u Banjaluci niko neće dirati. Tvrde, očekuju od nadležnih na republičkom nivou da prihvate, kako kažu, jasan stav Grada"

“Mi smo vrlo jasnog stava da ne postoji mogućnost za izgradnju novih hidroelektrana na Vrbasu. Hidroelektrane su štetne i po prirodu i po ljude, ekonomski nisu isplative, predstavljaju zastarjelu tehnologiju i sa više aspekata ugrožavaju kvalitet života u ovakvom gradu”, kaže Nataša Crnković, predstavnica Koalicije za Vrbas.

Za “Koaliciju”, u vezi ovoga pitanja, kompromis ne postoji. Kažu, ukoliko nadležni budu insistirali na ovom projektu,  ostavljaju mogućnost da se Banjalučani izjasne na referendumu.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.