Banjaluka obilježila krsnu slavu grada - Spasovdan

  • 28.05.2020. 18:59

Banjaluka slavi svoju krsnu slavu – Spasovdan. Ove godine tu je i dodatni razlog za slavlje, iz teške borbe protiv virusa korona koja je trajala skoro tri mjeseca, najveći grad u Republici Srpskoj izlazi kao pobjednik.  Prošle godine prije Spasovdana smo se borili protiv poplava, ove godine je to epidemija, ali oba puta banjalučani su izazov prevazišli, kaže prvi čovjek grada Igor Radojičić. 

"Polako se vraćamo u život, polako se otvaraju radnje, usluge i sve ostalo. Još uvijek je čitav niz preporuka na snazi, od distance, nošenja maski, higijene i slično, ali nadam se da smo prošli kroz ovo, da je prošlo najgore i da sada još na kraju sada trebamo pripaziti ono što je preporučeno i što mora, ali Banjaluka konačno izlazi iz ove krize", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Uz čestitke banjalučanima stižu i poruke da se moraju nastaviti pridržavati svih mjera zaštite. Nakon što smo najgore prevazišli, ostale su socijalne i ekonomske posljedice, ali smo odlučili da sve probleme i izazove pobijedimo, poručuje predsjednik skupštine grada Banjaluka Zoran Talić. 

"Posljedice koje sada osjećamo, prije svega ekonomske, ali i socijalne, ćemo prevazići  uspješno i vratićemo se našim redovnim investicionim aktivnostima kakve smo imali i prije korone", kaže Zoran Talić, predsjednik skupštine grada Banjaluka.

Bez slavskog ručka i kulturno-umjetničkog društva koje je svojom igrom do sada uvijek obilježavalo ovaj dan, ali uz nadu i vjeru u spasenje i bolje sutra, banjalučani su proslavili praznik Vaznesenja Gospodnjeg. 

- Danas se molimo Bogu da nam pomogne i spasitelj današnji i ova naša crkva Hrista Spasitelja i tako mogu to reći. Da nam i ova epidemija nestane što prije i to je sve. 

- Znači mi puno, volim ovdje doći, volim doći u crkvu a i danas je slava grada Banjaluke. 

- Danas je veliki praznik za grad Banjaluku. Svi smo se ovdje okupili kao da je to krsna slava svih nas. 

Čestitke banjalučanima uputili su najviši zvaničnici Republike Srpske. A čestitke iz Banjaluke otišle su prijateljskim gradovima, Beogradu, Istočnom Sarajevu i Nevesinju koji takođe proslavljaju Spasovdan kao krsnu slavu.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.