Odjeljenje za saobraćaj i puteve

Banjaluka: Nova linija gradskog prevoza od 2. novembra

  • 27.10.2020. 12:21

U Banjaluci će od ponedjeljka, 2. novembra u funkciji biti nova linija gradskog prevoza Lauš-Paralela-Centar-Zeleni most, rečeno je Srni u banjalučkom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović rekao je da su novim ugovorom sa prevoznicima u Banjaluci, koji stupa na snagu početkom godine, predviđene određene korekcije u trasama linija, kao i uvođenje ove nove gradske linije koja će nositi oznaku "broj sedam".

On kaže da će autobusi na ovoj liniji saobraćati ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladika V. Nastića, novoizgrađenom saobraćajnicom /paralelom/, Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog zelenog mosta i Fabrike obuće "Bema".

"Na ovaj način će se ostvariti veza Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske sa naseljima Lauš, Kočićev vjenac, Obilićevom i Domom staraca, s jedne strane, a sa druge, povećava se broj polazaka odnosno bolja povezanost UKC-a sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama javnog prevoza", rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, u početnoj fazi, autobusi će saobraćati na svaki sat vremena, a u zavisnosti od broja putnika planirano je i uvođenje dodatnog broja polazaka.

On je dodao da su uslovi za organizovanjem nove linije javnog prevoza putnika stvoreni nakon realizacije velikih infrastrukturnih projekata, u ovom slučaju izgradnjom "paralele" u naselju Lauš i zelenog mosta.