Igor Radojičić

Banjaluka: Minimalan režim rada Centra za predškolsko obrazovanje

  • 13.03.2020. 19:00

Od ponedjeljka u Banjaluci neće raditi državni ni privatni vrtići, linije gradskog prevoza biće redukovane u dogovoru sa prevoznicima, a mjere koje su već donesene u cilju sprečavanja širenja virusa korona ostaju na snazi, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke poslije sjednice Štaba za vanredne situacije. Odabrani vrtići će organizaovati rad za čuvanje stotinjak mališana.

"Da se od ponedjeljka ujutru u četiri objekata održava vrlo minimalan broj grupa. Centar za predškolsko vaspitanje će u toku dana odrediti tačno koje su to lokacije, rapsored vaspitača  i slično", istakao je Igor radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

"Jedna od loakcija će sigurno biti dječiji vrtić "Marija Mažar", a za ova tri ćemo blagovremeno obavijesitti javnost putem našeg sajta u nekih narednih dva sata gdje ćemo pustiti na sajt informaciju Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Dato je odjeljenju nadležnom da komunicira sa privatnim vrtićima i da vidi da li negdje ima potrebe za ovakav minimalni režim rada za ponekog mališana", rekla je Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. 

Naložene mjere se u najvećoj mjeri poštuju, kaže gradonačelnik. Rad apoteka i kaldionica nije u nadležnosti grada, kaže Radojičić, već je regulisan republičkim propisima. Zanatlije i mali preduzetnici, izuzeti su od ograničavanja u radu. 

Primjedbe na novi režim rada imali su tržni centri, ali ograničenje ostaje na snazi, izričit je gradonačelnik. U donošenju odluka ne vodi nas trgovačka logika, već nam je prioritet zdravlje stanovništva, kaže Radojičić.

Što se tiče vjerskih obreda poput pričesti i sahrana, gradonačelnik kaže da se svjetovna vlast neće mješati u vjerska pitnja i uređivati vjerske ceremonije i odluke vjernika. Ipak, upozorenje na izbjegavanje javnih okupljanja i distanciranje ostaje na snazi.  

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)