Centralna saobraćajnica

Banjaluka: Milion maraka za novi put u Šargovcu

12:02, 23.11.2018.
Thumbnail
Centralna saobraćajnica kroz naselje Šargovac dobiće novo ruho, nakon što je ovih dana uspješno okončana tenderska procedura za izbor izvođača radova.

Ovaj posao, vrijedan blizu milion KM, na tenderu je dobila grupa ponuđača „Građenje Đurić“ i „Elektroobnova“.

Prvi korak u realizaciji ovog projekta i jeste bio izbor izvođača radova kako bi se na vrijeme zaključio ugovor i da bi sredstva, koja je obezbijedila Vlada Republike Srpske, ostala u budžetu grada.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, planirano je da do kraja godine izvođač bude uveden u posao, te da radove izvodi u skladu sa vremenskim uslovima.

"U ovoj prvoj fazi, planirana je izgradnja saobraćajnice u dužini od oko 900 metara. Po planu, saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine dva metra. U okviru ove modernizacije, istovremeno će biti izgrađena i fekalna i oborinska kanalizacija, te izmještena javna rasvjeta, izgrađena dva nova autobska stajališta" naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević rekao je da će Šargovac konačno dobiti modernu i bezbjednu saobraćajnicu, te u ime mještana Šargovca zahvalio Vladi RS i gradu Banjaluka, te poručio da je ovo odličan primjer uspješne saradnje lokalnih i republičkih vlasti. 

Istovremeno sa izborom izvođača radova, odjeljenje će pokrenuti i postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, od kojih će i zavisiti sama dinamika radova na ovoj centralnoj saobraćajnici sve naseljenijeg kraja.