Centralna saobraćajnica

Banjaluka: Milion maraka za novi put u Šargovcu

  • 23.11.2018. 12:02

Centralna saobraćajnica kroz naselje Šargovac dobiće novo ruho, nakon što je ovih dana uspješno okončana tenderska procedura za izbor izvođača radova.

Ovaj posao, vrijedan blizu milion KM, na tenderu je dobila grupa ponuđača „Građenje Đurić“ i „Elektroobnova“.

Prvi korak u realizaciji ovog projekta i jeste bio izbor izvođača radova kako bi se na vrijeme zaključio ugovor i da bi sredstva, koja je obezbijedila Vlada Republike Srpske, ostala u budžetu grada.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, planirano je da do kraja godine izvođač bude uveden u posao, te da radove izvodi u skladu sa vremenskim uslovima.

"U ovoj prvoj fazi, planirana je izgradnja saobraćajnice u dužini od oko 900 metara. Po planu, saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine dva metra. U okviru ove modernizacije, istovremeno će biti izgrađena i fekalna i oborinska kanalizacija, te izmještena javna rasvjeta, izgrađena dva nova autobska stajališta" naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević rekao je da će Šargovac konačno dobiti modernu i bezbjednu saobraćajnicu, te u ime mještana Šargovca zahvalio Vladi RS i gradu Banjaluka, te poručio da je ovo odličan primjer uspješne saradnje lokalnih i republičkih vlasti. 

Istovremeno sa izborom izvođača radova, odjeljenje će pokrenuti i postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, od kojih će i zavisiti sama dinamika radova na ovoj centralnoj saobraćajnici sve naseljenijeg kraja.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.