"Indipendent" 

Banjaluka među najpoželjnijim turističkim destinacijama

  • 24.10.2018. 15:47

Britanski list "Indipendent" preporučio je grad Banjaluku kao poželjnu turističku destinaciju za narednu godinu, saopšteno je iz banjalučke Turističke organizacije.

Direktor Turističke organizacija Banjaluke Irena Radojević kaže da je preporuka "Indipendenta" direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koje svjedoče o minulim vremenima i neobičnoj arhitekturi. 

Ona je istakla da u rubrici "Indipendentova najbolja putovanja" britanski list navodi i uputstva kako doći do Banjaluke, što je veoma značajno za turiste. 

Radojevićeva je napomenula da je u poslednjih pet godina ovaj grad bio u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru kanala "Diskaveri", i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu, što mu je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. 

Na sajtu "Indipendenta" navode da će grad Banjaluka biti povezan sa Velikom Britanijom, šta god da se dogodi sa "Bregzitom". 

"Avio-kompanija `Rajaner` ove godine počinje sa linijama iz Belgije, Bavarske i Švedske do prelijepog sjevera BiH, što će biti praćeno redovnim letovima sa aerodroma `Stansted` iz Londona. S obzirom na to da BiH nije u EU očekuje se da letovi počnu na proljeće. Istražite grad Banjaluku", preporučuju iz "Indipendenta". 

Putnički tim "Indipendenta", na čelu sa svjetski poznatim turističkim novinarom Simonom Kalderom, napravio je preporuku za putovanja u narednoj godini, gdje je, osim Izraela, Španije i Sjeverne Karoline, uvrstio i Banjaluku kao neistraženu turističku destinaciju.  
 

Тагови: