Banjaluka i Beograd postali gradovi pobratimi

  • 26.10.2020. 18:48

Živjelo prijateljstvo Beograda i Banjaluke, živjela Republika Srpska, živjela Srbija - uz ove riječi, gradonačelnici Igor Radojičić i Zoran Radojičić su potpisali povelju o bratimljenju najvećeg grada Srpske i glavnog grada Srbije. Prvi čovjek Banjaluke poručuje da je ovaj potpis od istorijskog značaja za grad na Vrbasu.

"Naš odnos u XXI vijeku sa ciljem da budemo ekonomski jaki i stabilni, da imamo što više zaposlenih i kvalitetnih mladih ljudi ovdje, treba da bude i odnos u kome ćemo podsticati zajedničko ulaganje, investicije, da svi oni koji su u Beogradu i u Srbiji razvijali posao, pogledaju i na Banjaluku i Republiku Srpsku, da vide mogućnost razvoja svog posla tamo i zapošljavanja našeg naroda tamo", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Veze dva grada su mnogostruke, duboke i tradicionalne u svim segmentima, od privrede do sporta, i ne postoji grad sa kojim smo jače povezani od Banjaluke - poručio je gradonačelnik Beograda. Zoran Radojičić vjeruje da će kroz projekte koji će da uslijede nakon bratimljenja, Banjalučani i Beograđani u svojim životima osjetiti korist.

"Kroz ovu povelju otvaramo mogućnost dalje svestrane saradnje. U svim oblastima koje sam i pomenuo. U nauci, u kulturi, u sportu, u ekologiji - puno ima prostora i vjerujem da će ova povelja da nam omogući da u tim segmentima napravimo zajedno iskorak u odnosu na prethodni period", kaže Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Tokom posjete najvećem srpskom gradu, gradonačelnik Banjaluke se sastao i sa zamjenikom beogradskog gradonačelnika, Goranom Vesićem, koji je banjalučkoj delegaciji predstavio projekat "Beograd na vodi".

"Izgradnja Beograda znači izgradnja Banjaluke, Kosovske Mitrovice, jer je Beograd glavni grad svih Srba, i ako je Beogradu dobro, dobro će biti i drugim srpskim gradovima, jer mi možemo da ubijedimo investitore koji ulažu u Beograd, da ulažu i u Novi Sad, i u Niš, i u Kosovsku Mitrovicu, i da ulažu i u Banjaluku", kaže Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je rekao da je srećan i ponosan zbog bratimljenja Beograda i Banjaluke, jer najveći grad Srpske sada stoji rame uz rame drugim beogradskim gradovima-pobratimima, kao što su Peking, Moskva, Pariz ili Čikago.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник