Banjaluka: Grad uvodi aplikaciju "Satbus"

  • 22.12.2020. 12:30

U Banjaluci je testno aktivirana aplikacija "Satbus" koja omogućava građanima da u realnom vremenu dobiju sve informacije o dolasku autobusa na određene stanice, udaljenosti i broju stanica do mjesta odredišta, kao i o redu vožnje za sve linije gradskog prevoza.

Aplikacija trenutno funkcioniše na linijama koje voze autobusi "Pavlović tursa".

Direktor sektora za prodaju i marketing kompanije "Satvork" Draženka Palić rekla je novinarima u Banjaluci da će građani  u svakom trenutku u realnom vremenu imati sve potrebne informacije koje se tiču javnog gradskog prevoza, rekla je Palićeva, povodom testnog puštanja u rad prve aplikacije za pametni javni prevoz u Banjaluci - "Satbus".

Palićeva je rekla da je "Satbus" aplikacija samo jedna od funkcionalnosti u okviru jedinstvene platforme "Satsiti" koja će obuhvatiti i ostale gradske službe te omogućiti da se efikasno upravlja radom svih gradskih službi iz jednog računskog centra.

Prema njenim riječima, "Satbus" Banjaluka sistem prilagođen je za korištenje putem "android", "IOS" ili "huavej" uređaja.

Generalni direktor kompanije "Satvork" Siniša Palić rekao da je ova kompanija osnovana 2005. godine i bavi se pružanjem usluga koje su zasnovane na GPS tehnologiji.

On je dodao da kompanija zapošljava više od 30 radnika različitih profila raspoređenih po službama poslovnog i tehničkog sektora i sa servisnom službom na više lokacija.

-Pokrivamo cijelu teritoriju BiH, Srbije i Crne Gore. Razvili smo sopstveni platformu "Sat irs" za pružanje usluga sa kompletnom infrastrukturom, razvojnim servisom i tehničkom podrškom, rekao je Palić-

On je rekao da ova kompanija trenutno pruža usluge za više od 700 privrednih subjekata u BiH i regionu, te da sistem ima više od 15.000 praćenih objekata.

"Kompanija "Satvork" ove godine obilježava 15 godina postojanja i odlučili smo da Banjaluci i sugrađanima ponudimo nešto inovativno", zaključio je Palić.