Prva lokalna zajednica u BiH

Banjaluka dobila stočno groblje

  • 21.12.2019. 14:18

Banjaluka je prva lokalna zajednica koja je u Republici Srpskoj i BiH dobila stočno groblje.

Stočno groblje locirano je na Manjači, odnosno na lokaciji nekadašnje poljoprivredne farme na kojoj se ukopavanje životinjskog otpada odvijalo i do sada, ali na nepropisan način, uz nepostojanje osnovnih sanitarno-tehničkih uslova koje bi stočno groblje trebalo ispunjavati.

Stočno groblje na Manjači će biti u nadležnosti Centra za razvoj poljoprivrede i sela. U neposrednoj blizini planirano je i otvaranje novog azila za pse, prihvatilište i karantin, a groblje će biti na raspolaganju i obližnjim opštinama. 

Groblja za kućne ljubimce trenutno postoje i u gradovima u okruženju, u Rijeci i Zagrebu, a uskoro ga treba dobiti i Beograd. Na ovoj lokaciji groblje će imati i barijeru za ispiranje točkova vozila koja dovoze uginule životinje da ne bi prenosili bolesti, a biće uspostavljen redovni nadzor nad grobljem da ne ulaze divlje životinje.

Izgradnjom stočnog groblja ujedno će biti riješen problem sahranjivanja i zbrinjavanja uginulih kućnih ljubimaca. Građani će u ograđenim parcelama, uz određenu proceduru moći sahraniti svoje kućne ljubimce. 

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)