Olilićevo ili Rosulje

Banjaluka dobija još jedan terminal za "BL bike"

  • 09.01.2019. 09:50

Na proljeće bi Banjalučanima, ali i posjetiocima grada na Vrbasu mogao biti dostupan još jedan terminal za iznajmljivanje bicikala.

Na četiri lokacije je prošle godine uvedena mogućnost iznajmljivanja bicikala putem sistema “BL bike“ i za taj alternativni način prevoza je vladao veliki interes. Zbog uspjeha tog projekta, namjera da se ove godine sistem proširi još jednim terminalom.

Prema planovima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, lokacija novog terminala bi trebalo da bude u Obilićevu ili Rosuljama.

"Kada je u pitanju Obilićevo, u igri je lokacija na ukrštanju Ulice Cara Lazara sa novoizgrađenim dijelom Istočnog tranzita, u neposrednoj blizini novog vrtića, a u Rosuljama na ukrštanju ulica Trive Amelice i Kralja Petra II. Za obje lokacije već su izrađeni urbanističko-tehnički uslovi", naveli su u ovom odeljenju.

Banja Luka se prošlog proljeća pridružila velikoj porodici svjetskih gradova koji koriste  sistem za javno iznajmljivanje bicikala. „Bajk šering“ sistem, prije zimske pauze, imao je više od 1.000 korisnika, a registrovano je oko 11.000 iznajmljivanja za prvih osam mjeseci korištenja.

Lokacije na kojima se mogu iznajmiti bicikli su: centar grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića, vodeni park Akvana, Park Mladen Stojanović i Ulica Majke Jugovića – kod Studentskog centra „Nikola Tesla“.
 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.