U ponudi oko 500 artikala

Banjaluka dobija Hercegovačku kuću: Najbolji domaći proizvodi na dohvat ruke

  • 06.03.2019. 10:20

Hercegovački sir, med, pršut, maslinovo ulje, ljekovito bilje, vina koja ste kupovali po povratku sa mora ili se dovijali na razne načine da ih nabavite od nekoga ko živi u Hercegovini, od proljeća ćete moći da kupujete i u centru Banjaluke. 

U Ulici braće Mažar 7. i 9. Hercegovci će do kraja marta dobiti svoju Hercegovačku kuću, a u njoj će prodavati najbolje od domaćih proizvođača. Za sada je zainteresovano oko 100 domaćih proizvođača sa juga Srpske, a u ponudi će imati oko 500 artikala. 

U ulici nekoliko metara od Ferhat-pašine džamije, građevinari su već krenuli sa renoviranjem prostora od oko 70 kvadrata. Objekat je dobio novi krov, kroz nekoliko dana dobiće novu vanjsku stolariju i fasadu. 

"Otprilike nekih između 400 i 500 artikala, mada ćemo voditi računa šta se to najviše prodaje gore pa da bismo mogli snabdijevati taj objekat tim proizvodima. Potpuno će identičan biti enterijer kao u Trebinju", rekao je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Trebinje.

Recipročno bi krajiški proizvođači dobili prodajni prostor u Trebinju. Hercegovačka kuća bi mogla da bude prava atrakcija, ali i krajiška koja bi, takođe, trebalo da bude otvorena u Banjaluci. 

U Centru za razvoj poljoprivrede i sela kažu da bi trebalo da se nalazi na pijaci u banjalučkom naselju Lazarevo. Nudiće autohtone proizvode iz ovog dijela Republike Srpske. 

"Svi ti proizvodi u trajnoj postavci naših poljoprivrednih koji budu iskazali interes da kroz Krajišku kuću prodaju svoje proizvode koji će svakako morati biti brendirani, koji će morati biti podjednako upakovani, koji će morati imati ambalažu koju sad osmišljavamo", kaže Draško Ilić, direktor Centra za poljoprivredu i razvoj sela.

U Banjaluci bi, poručuju iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, bilo mjesta i za kuće iz ostalih regija Srpske. Čeka se da stignu konkretni zahtjevi za saradnju. 
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.