Odluka na odbornicima

Banjaluka dobija Forum za bezbjednost građana

  • 17.10.2018. 10:58

 U Banjaluci bi uskoro trebalo da počne sa radom Forum za bezbjednost građana, ukoliko odbornici Skupštine grada na sjednici 24. oktobra podrže odluku o imenovanju članova Foruma, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Osnivanje foruma, koji će imati 23 člana, u junu je podržao banjalučki parlament, na prijedlog gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića. 

Cilj je da se građani, zajedno sa predstavnicima nadležnih institucija, aktivno uključe u analiziranje, planiranje i predlaganje mjera za povećanje stepena bezbjednosti u gradu. 

Prema prijedlogu, uz gradonačelnika Radojičića i predsjednika Skupštine Zorana Talića, članovi Foruma su i načelnik Policijske uprave Banjaluka Željko Spasojević, direktor Centra za socijalni rad Irena Joldžić, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, načelnik Komunalne policije Milenko Letić, direktor Doma zdravlja Gordana Tešanović, predsjednici aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Miroslav Popržen i LJuban Bajić, te predstavnici više mjesnih zajednica, udruženja građana, nevladinih organizacija. 

Mandat članova foruma traje četiri godine, s tim da je kod određenih članova vezan za funkciju koju obavljaju. 

U odluci o osnivanju foruma navedeno je da će sjednice biti održavane po potrebi, a najmanje dva puta godišnje.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм