Najbolji program u regionu

Tri novogodišnja koncerta u Banjaluci

  • 22.11.2018. 13:50

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i pop pjevač Željko Samardžić najavili su koncert ovog muzičara, koji će biti održan 31. decembra u Banjoj Luci. Uz Samardžića u novogodišnjoj noći nastupiće i Nikola Rokvić.

Za 30. decembar najavljen je koncert Harisa Džinovića, a za 1. januar naredne godine nastup Željka Joksimovića.

"Za Novu godinu u Banjoj Luci biće najbolji program u regionu i možemo reći da će Banja Luka biti regionalni centar u te tri noći. Obećavamo dobar provod i odlične izvođače. Nastupiće sjajna regionalna reprezentacija i riječ je o najpoznatijim estradnim zvijezdama. Uložili smo zaista veliki trud da na vrijeme razgovaramo sa njima i zahvalan sam izvođačima koji su sa Banjom Lukom dogovorili nastup za novogodišnje praznike," kazao je Radojičić.

Konceptualno, kako je istakao – ovo je već druga godina kako se oragnizuju tri noći koncerata, a već treća godina kako Banja Luka pokušava da se pozicionira kao regionalni centar i da, između ostalog, i kroz novogodišnji program privuče što veći broj turista.

"Već sada, prema našim informacijama, u Banjoj Luci je teško naći smještaj u hotelima. Očekujemo da će grad biti pun, kao što je i bio prošle godine i da će Banjalučani biti zbog toga veoma zadovoljni,"– rekao je gradonačelnik i dodao da u naš grad tradicionalno dolaze gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, te da im je ovo dodatni razlog da posjete i budu gosti Banje Luke.

Gradonačelnik je zahvalio i svim sponzorima, koji su do sada odlučili da zajedno sa Gradom uđu u projekat. Za sada je iz donacija za novogodišnji program obezbijeđeno više od 100 hiljada KM.

Zlatni sponzori su m:tel i Elta kabel, srebreni Koka Kola i Nektar, te bronzani Komercijalna banka, NLB, Centrum, Petrol i drugi prijatelji sa kojima Grad još pregovara.

Željko Samardžić, koji će u Banjaluci nastupiti 31. decembra, rekao je da je siguran da će u novogodišnjoj noći imati dobru publiku, kao i da njegove pjesme privlače, uglavnom, žensku publiku, jer je riječ o lijepim ljubavnim pričama.