Banjaluka bez zaraženih virusom

  • 01.06.2020. 10:01

U Republici Srpskoj virus korona potvrđen je kod još 14 osoba, a iz Banjaluke nema zaraženih.

Prema mjestu prebivališta po pet osoba je iz Dervente i Mrkonjić Grada, dvoje iz Doboja po jedno iz Kotor Varoša i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu starije životne dobi iz Prijedora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.422 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 111 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 930 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 27.620 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 105, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 38, a u opštim bolnicama 67.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 28 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta. 

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 87.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.991 osoba, a nadzor je završen kod 33.275 osoba.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)