Zatražili od Skupštine grada saglasnost

Banjalučki "Vodovod" traži poskupljenje vode

  • 25.01.2019. 12:49

Banjalučki "Vodovod" zatražio je od Skupštine grada saglasnost za povećanje cijene vode i uvođenje naknade za mjerno mjesto, zbog preuzimanja seoskih vodovoda i izraženih potreba za gradnjom nove, vodovodne mreže, saopšteno je danas nakon sjednice skupštinskog kolegijuma.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će o prijedlogu "Vodovoda" biti odlučivano na narednom zasjedanju Skupštine grada, zakazanom za 6. februar. 

On je naveo da su prelaskom seoskih vodovoda u nadležnost gradskog "Vodovoda" znatno porasli troškovi ovog preduzeća, te da su, istovremeno, velike potrebe i za ulaganje u održavanje postojeće vodovodne mreže i gradnju novih vodovoda. 

"Sve to se, nažalost, ne može obezbijediti iz postojeće cijene vode", rekao je Radojičić. 

On je dodao da su u toku intenzivni razgovori sa rukovodstvom "Vodovoda" o tome za koliko bi cijena vode bila korigovana, ali da je već sada jasno da je određeno poskupljenje neminovno, prije svega, zbog velikih potreba ovog preduzeća za održavanje mreže i gradnju novih vodovoda. 

Radojičić je naveo da će se na narednom skupštinskom zasjedanju 6. februara naći i prijedlog da se ubuduće obilježava i 21. novembar - dan oslobođenja Banjaluke u Prvom svjetskom ratu. 

On je izrazio očekivanje da odbornici podrže ovu incijativu koja je već naišla na podršku građana. 

"Namjera je da se na taj način sjetimo ovog datuma kada je Banjaluka, praktično, prvi put oslobođena nakon više vijekova pod vlašću raznih carstava", naglasio je Radojičić. 

Na narednoj sjednici gradskog parlamenta biće predloženo i da nova sportska dvorana, bivši "Šoping centar", bude povjerena na upravljanje Sportskom centru "Borik". 

Radojičić je rekao da su radovi na novoj sportskoj dvorani završeni, te da sada slijedi tehnički prijem i obezbjeđenje upotrebne dozvole. 

On je dodao da će po okončanju tog posla, nova dvorana biti na raspolaganju banjalučkim sportistima.

Тагови: