Besplatna obuka 40 učenika

Banjalučki đaci završili kurs kineskog jezika

  • 14.06.2019. 13:45

Više od 40 učenika od četvrtog do devetog razreda iz banjalučke Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" danas je uspješno završilo početni nivo kursa kineskog jezika.

Riječ je o besplatnom fakultativnom kursu kineskog jezika, održanom u drugom polugodištu tekuće školske godine, a sve na osnovu sporazuma o saradnji između Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci i osnovne škole, saopšteno je iz Univerziteta Banjaluka. 

"Ponosni smo na činjenicu da smo prva osnovna škola u Banjaluci koja je svojim đacima ponudila priliku da se upoznaju o osnovama kineskog jezika i pisma. Smatramo da je to za naše učenike veliko kulturološko i obrazovno bogatstvo, jer na ovaj način imaju priliku da razviju interesovanje i zavole jezik kojim govori više od milijardu ljudi širom svijeta i drugi je u svjetskoj ekonomiji", izjavila je Tatjana Vilendečić, direktor OŠ "Vuk Stefanović Karadžić". 

Ona je istakla da će i u narednoj školskoj godini učenici od četvrtog do devetog razreda nastaviti sa učenjem kineskog jezika, te da se postojećoj grupi mogu priključiti i novi polaznici. 

Direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci LJiljana Stević izrazila je zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje i velikog interesovanja učenika u ovoj školi za učenje kineskog jezika i upoznavanje o kulturi Kine. 

"Drago mi je da je direktor OŠ `Vuk Stefanović Karadžić` prepoznala značaj i prednosti poznavanja kineskog jezika i kulture i da je đacima omogućila da kineski jezik počnu učiti već od ranog uzrasta", naglasila je Stevićeva. 

Ona je dodala i da će se Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci rado odazvati i u skladu sa mogućnostima u drugim školama organizovati fakultativne kurseve kineskog jezika.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.