Park Mladen Stojanović

Banjalučani oduševljeni "Zimzogradom"

20:02, 16.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Novogodišnja groznica "trese" Banjaluku. Sada već tradicionalni "Zimzograd" se preselio sa Trga Krajine u park Mladen Stojanović, i danas je bio prepun Banjalučana i turista koji žele da dožive Banjalučku zimu u punom sjaju. Mališani su, očekivano, oduševljeni luna parkom.

Za razliku od najmlađih, oni malo stariji su uživali na štandovima, gdje se prodaju ćevapi, uštipci, pivo, i u zimskim mjesecima uvijek dobrodošlo kuvano vino. Banjalučani kažu - selidba u park Mladen Stojanović je bila pun pogodak.

"Predivno, kao da smo negdje u nekom dalekom, velikom gradu. Super je. Mnogo mi se više dopada nego kad je bilo u centru grada ispred Boske", "Ja mislim da je ovo bolja opcija. To je malo izvan centra, ima i više prostora ovdje. Onaj ko želi da dođe, može baš uživati ovdje", "Mislim da je možda bolje, nama sa malom dječicom pogotovo. Ono je možda bilo bolje za odrasle, koji su više za zabavu", kažu oni stariji 

Osim u gradskom parku, "Banjalučka zima" nudi za svakoga ponešto - na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti se održava "Banjalučka bajka", u parkiću kod Narodnog pozorišta program "BeLive". Otvoreno je i "Snješkovo" koje se nalazi ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske.