U toku treće košenje

Banjalučani najviše prijavljuju nepokošenu travu

  • 30.07.2018. 11:37

Sugrađani su prošle sedmice putem „Građanske patrole“ najviše prijavljivali nepokošene zelene površine u naseljima Borik i Obilićevo. Iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove ističu da je treće košenje javnih površina u Boriku planirano za ovu sedmice, a za naselje Obilićevo naredne sedmice.

Više prijava odnosilo se i na zaprljane površine poslije odvoženja otpada, pa su gradske službe s tim u vezi opomenule „Čistoću“ da obrati pažnju prilikom odvoza otpada i operu zaprljana mjesta.

Sugrađani su prijavili i da u Gundulićevoj ulici, poslije saobraćajnog udesa, nedostaje jedno stablo u drvoredu, na šta iz nadležnog odjeljenja odgovaraju da će stablo biti zasađeno u toku jesenje sadnje u novembru.

Komunalna policija je, po prijavi građana putem mobilne aplikacije, registrovala nepropisno parkiranje u Vojvode Stepe Stepanovića, fotografisla vozila i izdala prekršajne naloge. Takođe, konstatovali su nepropisno odlaganje otpada u Voždovačkoj, te neuredno kontejnersko mjesto u Kosovke djevojke. U oba slučaja naloženo je uklanjanje odnosno čišćenje, što je i urađeno.