Svjetski ekonomski forum

Banja Luka u mreži gradova svijeta

  • 20.09.2018. 09:46

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je u kineskom Tjanđinu sa profesorom Klausom Švabom, osnivačem i izvršnim predsjednikom Svjetskog ekonomskog foruma iz Davosa, jedne od najpoznatijih svjetskih ekonomskih institucija i formi okupljanja javnih ličnosti.

Gradonačelnik Radojičić je sa grupom gradonačelnika iz cijelog svijeta razgovarao sa profesorom Švabom o mogućnosti formiranja globalne mreže gradova svijeta, koja bi trebalo da prikuplja i dijeli iskustva i najbolje prakse lokalnih zajednica. Naročita pažnja, unutar ove mreže, bila bi posvećena modernim tehnologijama, informacionim društvima i podršci početnim biznisima odnosno start ap firmama.

"Ideja je prihvaćena od strane svih prisutnih gradonačelnika i Svjetskog ekonomskog foruma, tako da će u narednom periodu biti razvijana kao poseban oblik saradnje i povezivanja gradova svijeta, u čemu će učestvovati i Grad Banja Luka", kazao je gradonačelnik Radojičić.

Svjetski ekonomski forum u kineskom Tjanđinu, kojeg mediji nazivaju "ljetnjim Davosom", juče je otvorio kineski premijer Li Kećijang.

Banja Luka je jedina lokalna zajednica iz Republike Srpske na ovom velikom forumu, koji je ove godine okupio više od 2.500 svjetskih zvaničnika.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)