Potpisan sporazum

"Banja Luka se gradi": Uskoro tri nova kružna toka

  • 12.03.2019. 12:08

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić potpisali su danas sporazum o izgradnji tri velike kružne raskrsnice u gradu, u okviru novog investicionog ciklusa pod nazivom "Banjaluka se gradi" ukupne vrijednosti oko tri miliona KM.

Radojičić je rekao da je grad Banjaluka danas sa preduzećem "Putevi Srpske" postigao dobar dogovor o budućim projektima izgradnje kružnih raskrsnica kod "Lesnine", na ukrštanju magistralnog puta sa Bulevarom Milutina Milankovića i treće od tržnog centra "Hiperkort" ka Prijedorskoj cesti. 

Prema njegovim riječima, najveća kružna raskrsnica je kod "Lesnine", koja je praktično poveznica između istočnog i zapadnog tranzita. 

"Optimista sam da ćemo do kraja mandata imati tu cijelu istočnu transverzalu povezanu, čak i bolje nego što je planirano prije 40 godina", naveo je Radojičić. 

On je istakao da je velika vrijednost radova na ove tri kružne raskrsnice i da će "Putevi Republike Srpske" nositi taj dio posla, a da je na gradu da izvede pripremne radnje u smislu rješavanja imovinskih odnosa i uvođenja mogućnosti da "Putevi" sprovedu kompletan javni poziv. 

Direktor preduzeća "Putevi Srpske" Nenad Nešić rekao je da je današnje potpisivanje sporazuma nastavak uspješne saradnje, te da se očekuje da u toku ove godine bude raspisan javni poziv za izbor najboljih ponuđača, a nakon toga će krenuti sa realizacijom. 

"Sa sigurnošću možemo reći da ćemo u ovoj godini izgraditi sigurno jedan, ali da ćemo završiti javnu nabavku za sva tri kružna toka", naveo je Nešić. 

On je istakao da su sporazumom jasno definisana prava i obaveze ovog javnog preduzeća i grada Banjaluka, dodavši da kompletne projekte finansiraju "Putevi Republike Srpske" iz vlastitih finansijskih sredstava. 

Nešić je rekao da će nastavak radova na istočnom tranzitu prema Zelenom mostu početi 1. aprila, dok će naredne sedmice biti otvoren kružni tok kod regionalnog šoping centra "Delta planet", a 22. marta će početi radovi na kružnom toku kod restorana "Sirano", u naselju Lauš. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином