Potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a

Amidžić: Cilj dominantna pobjeda, voditi fer kampanju

  • 14.10.2020. 12:45

Potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Srđan Amidžić rekao je da će ta stranka voditi fer kampanju i da je usmjerena ka dominantnoj pobjedi svog kandidata za gradonačelnika Igora Radojičića na predstojećim lokalnim izborima i da u Skupštini grada budu još zastupljenija u smislu broja odborničkih mandata.

On je istakao da SNSD-ova istraživanja javnog mnjenja u Banjaluci uvjeravaju u dobar ishod kada je riječ njihovim kandidatima na izborima u novembru.

Amidžić je na konferenciji za novinare u prostorijama Gradskog odbora SNSD-a, održanoj povodom predstojećeg početka izborne kampanje ove stranke, rekao da sa koalicionim partnerima održavaju zajedničke sastanke, te da je međusobna komunikacija izuzetno korektna i bez problema.

On je naveo da je SNSD kao partija okrenut sebi, te pozvao sve stranke da vode fer i pozitivnu kampanju na bazi aktuelnih tema za kvalitetniji život građana, te u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Amidžić je naglasio da su evidentirali i poslali 40 prigovora kada je riječ o zabranjenom, plaćenom oglašavanju prema normama Izbornog zakona BiH, te je, navodeći primjer PDP-a, koji je u tom smislu bio najagresivniji, pozvao CIK BiH da se o tome oglasi.

"Zabranjeno je vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija ili bilo koji oblik plaćenog oglašavanja od dana raspisivanja izbora do dana službenog početka izborne kampanje. Imamo partiju koja je to u 13 slučajeva, na društvenim mrežama, agresivno koristila za promociju i svog kandidata i same stranke, čime je preuranjeno željela da utiče na birače", rekao je Amidžić.

On je ukazao da su prijave poslali u želji da se ovakve stvari ne dešavaju, te da za time nema potrebe.

"Svako ko je ubijeđen da je dobro radio i da ima podršku građana treba da kampanju vodi u okvirima definisanim Izbornim zakonom, ali i moralnim normama", rekao je Amidžić.

On je podsjetio da se u posljednje vrijeme postavlja pitanje dosljednosti CIK-a BiH kada je riječ o sprovođenju normi Izbornog zakona BiH.

"Mi kao SNSD nismo uoči kampanje pribjegli nijednom vidu plaćenog oglašavanja ili neprimjerenom promovisanju naših izbornih slogana“, rekao je Amidžić.

On je ponovio da je ta stranka, kada je riječ o glasanju iz inostranstva, već upozorila javnost na mogućnost zloupotrebe podataka koje su građani davali prilikom potpisivanja opozicionih peticija u Banjaluci.

"Te peticije nikada nisu stigle do Skupštine grada i postavlja se pitanje šta se radilo sa tim podacima", rekao je Amidžić i dodao da proces glasanja iz inostranstva treba vratiti u normalne okvire.

Konferenciji su prisustvovali mladi kandidati banjalučkog SNSD-a. 
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.