Projekat "Male intervencije"

Amfiteatar u prirodi kod Pravnog fakulteta krajem septembra

12:11, 19.09.2019.
Izvor: Srna
Na zelenoj površini ispred Pravnog fakulteta u Banjaluci 28. septembra trebalo bi da bude otvoren amfiteatar u prirodi, kao dio projekta "Malih intervencija" koji će biti realizovan širom grada.

Igor Kuvač iz tima "Small scale" Istraživačkog centra za prostor iz Banjaluke rekao je Srni da je izrada ove prostorne strukture počela prošle sedmice i da su do sada završeni pripremni, zemljani i betonski radovi, dok će bravarski i tesarski biti predmet studentske radionice od 22. do 28. septembra.

"Tog, završnog dana, amfiteatar će biti spreman za prvi akademski čas 2019/2020. godine", dodao je Kuvač.

On je naveo da će izradu, odnosno montažu amfiteatarske strukture, obaviti studenti dva arhitektonska fakulteta, i to Univerziteta u Banjaluci i Univerziteta u Sarajevu.

"To je prva faza realizacije prostorne strukture na zelenom platou ispred Univerzitetskog kampusa, gdje se za sljedeću godinu, u okviru `Malih intervencija`, uz združeno djelovanje grada i Univerziteta, predviđa formiranje Univerzitetskog parka i oživljavanje obala rijeke Vrbas", istakli su iz tima "Smol skejl".

Mlade arhitekte su prije dvije godine izgradile atraktivan drveni mol na rijeci Vrbas u blizini dvorane "Obilićevo", te je ovaj prostor, zahvaljujući toj intervenciji, postao omiljeno mjesto mladih iz ovog naselja.