Banjaluka

Amandmanom na budžet po 100 KM penzionerima za električnu energiju

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2021. 19:21

Po 100 KM za električnu energiju za više od 40.000 penzionera, to je amandman skupštinske većine u Banjaluci na budžet za narednu godinu. Penzioneri su tako nešto jedva dočekali. Kažu, za njih je ovo značajna podrška.

“Zadovoljstvo mi je da imamo prvi tu privilegiju da proglasimo današnji dan praznikom da smo primljeni kod predsjednika Skupštine grada”, rekao je Nikola Gojković, predsjednik Udruženja penzionera Grada Banjaluka, i dodao:

“Da odlazimo odavde zadovoljni, da smo neke projekte već odradili počev od šaha, prijema penzionera iz drugih opština i drugih republika, evo imamo i ovo obećanje za Novu godinu.”

Dok su najstariji zadovoljni, gradonačelnik najvećeg grada Republike Srpske se suprotstavlja. Uprkos tome što su sami pohvalili ovakav potez, Draško Stanivuković u njihovo ime tvrdi da to za njih nije dobro.

“Ja zaista ne znam za koga je ovo dobro. Ako pričamo o penzionerima, naravno da im treba podrška, pa pomaže grad kroz javni prevoz, pa nek' penzijski fond pomaže kroz penzije. Što Banjaluka?”, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Političke bitke ne bi trebalo da se vode preko najosjetljivijih kategorija, odgovara predsjednik Skupštine grada. Mladen Ilić kaže da od podrške ovim kategorijama neće odustati. I ukoliko se bude moralo glasati, siguran je da će ovaj amandman postati sastavni dio budžeta.

“Da to bude jedna politika koju je neko predložio i sve one politike, to ste imali priliku da čujete iz medija, iznose nekih četiri % budžeta grada Banjaluke. 70% ljudi koji čine Skupštinu grasda ima 4% želju, ambiciju, obavezu da učestvuje u izgradnji budžeta. Smatramo da je to nešto što je prirodno, normalno. Nismo dirali, zaista, nekakve projekte koje je sam gradonačelnik predložio”, istakao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Ni ovaj put Stanivuković nije uspio da se iskontroliše, pa je po navici, osuo salvu uvreda po SNSD-u. Ovo što rade je, kaže amandmanski masakr.

“Imate ljude koji nisu dobri sa mozgom, definitivno nisu dobri sa mozgom.”, “Koji to politički monstrum da je mogao skinuti pare?”, “Oni rade gore za Banjaluku nego neprijatelji.”, rečenice su Draška Stanivukovića.

Neprijatelj je onaj koji skine srpsku zastavu iz kabineta kada mu u posjetu dolazi gradonačelnik Sarajeva, odgovaraju iz SNSD-a. Podsjećaju Stanivukovića da ovakvi amandmani nisu prvi put predloženi.

“Tih izdvajanja je bilo i po 200 KM za grijanje, pa su onda poslije toga dolazila i izdvajanja za struju u više navrata i to znaju i sami penzioneri. Gradonačelnik je tada bio beba, u osnovnoj školi i on svakako to da i ne zna”, rekao je Dragoslav Topićm šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Podsjećaju i da je Stanivuković smanjio sredstva za boračke kategorije. Zato su kroz amandmane uvrstili i njih, ali i za nabavku mamografa u Domu zdravlja, te za sanitarne preglede. Amandmani skupštinske većine teški su šest miliona. Budžet za 2022. godinu je predložen u iznosu od 169 miliona KM.  



  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.