VIDEO: Prodidži dolazi na Egzit sa svojim Warriors dance festivalom

18:06, 29.04.2013.
Thumbnail

Kultni sastav Prodidži ponovo dolazi na Egzit, ali ovoga puta sa svojim putujućim spektaklom Warriors dance. Tako će prvi put od postojanja Egzita biti održan festival unutar festivala i to 12. jula.

Za mnoge je koncert koji su Prodidži održali 1995. u Beogradu svirka koju niko ne može da nadmaši. Tada su zauvijek kupili domaću publiku. Izazvali su potpunu histeriju kada su 2009. nastupali na glavnoj bini Egzita. Taj koncert su čak ubacili u spot za numeru „The Hospital“, a onda su nam na Kalemegdan doveli i svoj festival Warriors dance. Spektakl spremaju i za ovaj jul na Petrovaradinu.

- Beogradski Warriors dance festival je bio nevjerovatno iskustvo. Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se Warriors dance i ove godine desi u Srbiji i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru Egzita, jednog od najpriznatijih svjetskih muzičkih festivala - poručili su članovi Prodidžija povodom nastupa u Novom Sadu.

Pogledajte spot za Warriors dance festival na Egzitu

Inače, oni dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala, praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Cijela tvrđava će biti dekorisana urbanim umjetničkim, a od Prodidžija se očekuje da izvedu sve hitove koji obilježili njihovu karijeru, od „Firestarter“, „Smack My Bitch Up“ i „Voodoo People“ do pjesama sa najnovijeg albuma koji nosi radni naziv „How To Steal A Jet Fighter“.

Ovo je jedino izdanje Warriors dance festivala u Evropi ove godine a uz Prodidži, kao najveće zvezde, pred ubliku Egzita će i di-džej Freš sa svojim živim nastupom, ali i Feed Me, The Protoypes, Brookes Brothers.

Takođe, dio ovog specifičnog Warriors dance festivala na Egzitu biće i bend Eyesburn i South Central koji su nastupali i sa Rage Against The Machine i Pendulumom.
(Blic.rs)