Većeras Đurđevdanski festival

11:41, 13.05.2016.
Thumbnail

Đurđevdanski festival dječije pjesme "Banja Luka 2016" biće održan danas, 13. maja u Sportskoj dvorani "Borik".

„Ove godine nam je Branko Ćopić na naš i vaš festival poslao svoga mačka Tošu, legendarnu ljenčugu i prznicu i njegovog vjernog dušmanina, narogušenog psa Žuću. Oni će sa čiča Trišom da nas vode kroz Festival“, saopštio je organizator festivala.

Devetnaestoro mališana i đurđevdanskih zvjezdica iz BiH, odnosno Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije i Rusije pjeva 16 pjesama.

U revijalnom programu nastupiće: Jelena Tomašević, Marko Bošnjak i prošlogodišnja pobjednica festivala, Darija Vračević.

Takmičarski dio Festivala počinje u 20 časova, a pred početak Festivala, u 18.30 časova biće održana revija dječijeg stvaralaštva na kojoj će nastupiti djeca iz dječijeg hora "Vrapčići", KUD "Sveti Sava", Plesnog studija "Siti Džez", Baletnog kluba "Alegro", Plesnog kluba "Habanera", plesnog kluba "Maksi Stil Kids", Sergej Pajić, Anđela Peulić, Multivitamin benda, Magdalena Rogić, Dječijeg zbora "Kikići" iz Zagreba.

I ove godine sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Istočno Sarajevo – Odjeljenju ginekologije i porodilišta a karte se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne marke.
Đurđevdanski festival dječije pjesme "Banja Luka 2016" nalazi se u kalendaru kulturnih manifestacija Grada Banja Luka.